Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.3.2009, Milan Šurkala, aktualita
Světem dnes oběhla zpráva o tom, že probíhají jednání o koupi firmy Sun společností IBM. Byla by to největší transakce tohoto druhu v historii IBM. Společnost Sun má už dlouho problémy a její akcie dlouhou dobu padaly. Přesto je na světe...
Hacik | 19.3.200919:04
Dobry den, na NYSE bola tato informacia znama uz predvcerom ­(17.3. vecer­). Svet obletela vcera ­(viac info a aj vyvoj ceny si mozete pozriet na http:­/­/www.google.com­/finance?q=NASDAQ:JAVA­). Ked sa pozriete na aktualitu fio.cz ­(http:­/­/www.fio.cz­/zpravy_doporuceni.itml?id=14500046446­), uvidite, ze IBM navrhlo cenu 6,5 mld $ ­(vacsie ziskanie podielu sa musi vopred oznamit, nemohli akcie len tak potajomky kupit, je to v rozpore s nariadeniami SEC. Okrem toho, aj keby zacalo IBM potajomky nakupovat, cena by sa vyhupla.­) Ked si spominanych 6,5 mld vydelite poctom akcii ­(744,71 mil­), vyjde Vam ­"fair trade­" cena 8,72 USD. Takze, v skutocnosti len na ponuku IBM zareagoval trh, kedze akcie SUN ­(JAVA­) budu moct IBM predat za 8,72 USD. Pokial viem, nebolo v tom nic take ako unik informacii. Proste normalne oznamenie IBM a trh na to zareagoval, nic viac v tom nebolo.
Odpovědět0  0
Hacik | 19.3.200919:16
Mno, tak sa opravedlnujem, pozrel som sa na to viac a vyzera to tak, ze naozaj doslo k uniku informacii a sprava bola vypustena az rano 18.3. ­(­"The talks were reported this morning by the Wall Street Journal, which cited unnamed sources familiar with the matter. A Sun spokeswoman declined comment on the report; an IBM spokeswoman said she could not immediately comment.­"), kazdopadne sa mi zda divne, ze šum prebehol rano a akcie SUN zacali prudko stupat uz o 4:00 NYSE casu.
Odpovědět0  0
Intri (43) | 19.3.200917:03
Eclipse je, pokud se nepletu, nezávislý open­-source projekt. Sun vytvořil a dále vyvíjí prostředí NetBeans.
Odpovědět0  0
Dennder (7) | 19.3.200917:37
Pletes se v jednom ­- NetBeans nevytvoril SUN. Sun ho koupil. Puvodne to byl vytvor ­(snad­) jednoho cecha.

Ale rozhodne tato zprava neni potesujici. Nedavno jsem delal jako seminarku srovnani nabidek serverovych reseni na platforme X86 v novince zminenych peti spolecnosti a SUN s prehledem vysel vitezem v kategorii TCA ­(Celkove naklady na porizeni­) a skoncil druhy v kategorii servis a sprava ­(hned po dell­).
Cekal jsem na uvedeni novych serveru SUN s Core­-i7, asi se to cekani prodlouzi.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.